Taggit

Taggit är ett s k fäststift i plast som används för att fästa namnlappar i tyg, märklappar och vävda namnband i kläder. Med hjälp av Taggit så märker du ett stort antal plagg på en mycket kort tid. Om du inte använt eller sett Taggit så är det heller inte helt enkelt att inse riktigt hur genialisk produkten är. Därför skall vi försöka förklara både vad Taggit är och hur det fungerar nedan.

Vad är Taggit?

Taggit är som sagt ett fäststift i plast som består av två beståndsdelar, en spetsig "hane" och en bricka (hona). Nedan följer en bild på en Taggit som tydligt visa hona och hane. Vid köp av Taggit levereras de i askar om 100 st Taggit.

 

Hur fästs Taggit? 

Vi rekommenderar att du lägger den spetsiga delen av Taggit på ett hårt underlag (t ex ett bord). Därefter lägger du klädesplagget som du skall märka ovanpå och trycker sedan Taggit igenom tyget. Därefter gör du samma sak med din namnlapp / namnband, dvs lägger den ovanpå och trycker igenom. Slutligen trycker du på brickan på stiftet, tryck så lång ned som möjilgt och därefter bryter du av spetsen. Klart!

Taggit sitter du som en liten knapp i plagget som varken kliar, river eller irriterar på annat sätt. Om du fäster Taggit på rätt sätt kommer den hålla fast namnlapparna på ett bra sätt och inte lossna i första taget. En stor fördel med att använda Taggit är dock att den dag du vill ta bort märkningen så är det enkelt. Tryck in en kniv mellan brickorna och vrid uppåt så kommer det lossna.

 

Vad kan jag märka med hjälp av Taggit?

Du kan använda Taggit för att märka de flesta typer av kläder. Det enda som hindrar är om materialet är alltför tjockt för att spetsen skall kunna gå igenom.